Kunne du tænke dig en lavere varmeregning og samtidig gøre noget godt for klimaet? Hos Wiscom i Tikøb er vi eksperter i både luft til luft-varmepumper og luft til vand-varmepumper, og vi installerer pumper hos private og erhverv i hele Nordsjælland og andre steder i landet.
Vi har 12 års erfaring med montering af varmepumper hos både privat- og erhvervskunder i bl.a. Helsingør og resten af Nordsjælland. Vi kører dog også gerne ud til kunder, som har brug for vores ekspertise i andre områder.
Hvordan virker en varmepumpe?
En varmepumpe pumper såkaldt termisk energi fra et varmereservoir til et andet varmereservoir. Det vil sige, at systemet kan anvendes til køling af f.eks. et køleskab eller til opvarmning af en bolig.
Det særlige er, at pumpen leverer mere varmeenergi, end der tilføres, og derfor kan den f.eks. omdanne udvendig luft til indvendig varme i en bolig. Visse pumper kan desuden fungere som en slags aircondition om sommeren.
Pumpen fungerer ved, at den sender kølemiddel ind i en udvendig fordamper. Herfra flytter den energien via en varmeveksler, hvor kølemidlet får en højere temperatur, før det føres ind i en kompressor. Derved dannes der mere energi i form af varme. Det opvarmede kølemiddel sendes herefter til en kondensator, hvor det via en anden varmeveksler afgiver varme til indedelen. Her kan varmen blive luftbåret (luft til luft) eller vandbåret (luft til vand).
Der findes flere former for varmepumper, og vi kan tilbyde enten en luft til luft-varmepumpe eller en luft til vand-varmepumpe. De har forskellige fordele og vil typisk anvendes til forskellige formål. Den ene type anvendes ofte til sommerhuse, mens den anden type typisk anvendes til helårshuse.
Sådan virker en luft til luft-varmepumpe
En luft til luft-varmepumpe virker ved, at varmepumpen trækker luften udefra ind i bygningen, hvorpå den enten opvarmer eller afkøler luften. Den består derfor af en udedel og en indedel, hvor udedelen opfanger luften udefra, mens indedelen blæser den kolde eller varme luft ud i lokalet.
Denne form for pumpe er den mest enkle at montere, og den er et godt alternativ til el-varme. Den er populær i sommerhuse, tilbygninger og mindre erhvervsejendomme. Den er også velegnet til mindre helårshuse, ligesom den kan benyttes som supplement.
Sådan virker en luft til vand-varmepumpe
En luft til vand-varmepumpe fungerer i grove træk på samme måde, men den er anderledes indvendigt, idet den ikke blæser luft ud i lokalet. Den anvender derimod luftens energi til at varme vand op i stedet for luft. Ulempen er, at den ikke kan nedkøle et rum.
Fordelen er, at den kan opvarme både centralvarmevand og brugsvand, og dermed kan den overtage alle gas- og oliefyrets funktioner. Derfor er det en oplagt mulighed, hvis olie- eller gasfyret skal udskiftes, men det er også en oplagt mulighed ved nybyggeri.
Alle varmepumper, herunder luft til luft og luft til vand, er miljøvenlige og bæredygtige varmeløsninger. De er gode for miljøet, og de er med til at reducere CO2-udslippet. Samtidig er de billigere i drift end f.eks. elektricitet, gas og olie, og dermed vil du få en lavere varmeregning.